Як звільнитися по-хорошому?

Багато хто стикається з такою процедурою, як звільнення. Але не завжди хочеться і вигідно йти зі скандалом. Іноді обставини складаються так, що треба піти по-хорошому. Як це зробити? Адже звільнення за власним бажанням це завжди сприймається негативно.

Виявляється, є кілька способів піти з роботи так, щоб вас згадували добрими словами.

По-перше, зважте всі за і проти. Звільнитися завжди можна, а ось знайти місце роботи - процес скрутний. Якщо вам потрібний постійний стабільний дохід без перерв на пошуки, знайдіть вакансії до звільнення. Найкращим варіантом буде якщо ви знайдете нове місце роботи до звільнення. Багато роботодавців йдуть на такі угоди і чекають, поки ви відпрацюєте належний термін.

По-друге, завжди все робіть згідно із законом. Якщо до вас будуть пред'явлені претензії, ви можете подати свої аргументи. Для початку потрібно написати заяву і дочекатися, коли її підпише начальство. При написанні заяви описуйте переконливі причини звільнення. Не пишіть у заяві, що причиною звільнення є місце роботи. Колектив та керівництво сприйме це як зраду. Після підписання заяви ви повинні відпрацювати два тижні.