Як визначити мотивацію кандидата та для чого це робити.

Мотивація – дуже важливий пункт створення професійної команди. Часто відбувається так, що некомпетентний співробітник із доброю мотивацією досягає більшого, ніж компетентний співробітник зі слабкою мотивацією.

Все геніальне просте. Перше питання, з якого можна почати: «На що звертаєте увагу під час пошуку роботи?». І тут вам потрібно уважно слухати співрозмовника. Так, у більшості претендентів буде зарплата (обов'язково з'ясуйте задовільний рівень для старту).

Для більш глибокого аналізу мотивації кандидата пропоную скористатися наступною схемою опитування:

·   «А якщо на роботі Вам платять достатньо, що для Вас тоді Важливо?» - Слухайте послідовність, проводьте паралель зі своїми можливостями. Чи зможе Ваша пропозиція задовольнити його побажання?

·         «Як Ви вважаєте, що мотивує людей виходити із зони комфорту? Яке заохочення Ви б хотіли отримати за надрезультат?»

·         «Якби Ви були керівником, які дії зробили, щоб Ваші колеги працювали краще?»

·         «Оцініть своє задоволення на минулому місці роботи за 12-ти бальною шкалою». - Наприклад, якщо відповідь – 6, запитайте, за що він поставив цей бал і Ви зрозумієте, що його мотивувало. Обов'язково запитайте, що для нього означає 12 балів і Ви зрозумієте, як його можна мотивувати.

Насправді, коли ми працюємо з людьми, важко передбачити всі відповіді та прорахувати всі кроки наперед. Потрібно навчитися слухати, чути, аналізувати, розуміти та приймати.

Процес пошуку та підбору персоналу дуже трудомісткий процес, що займає багато часу. Тому якщо Вам потрібна допомога, ми із задоволенням Вам допоможемо у пошуку та підборі саме Вашого персоналу!

Олеся Вовнянко

Senior recruiter

Рекрутингова агенція «Фортуна»